میکروفن هاش اف

میکروفن‌های هاش اف کاربرد‌های فراوانی در صدای صحنه دارند. معمولا برای مجری برنامه‌های تلویزیونی این میکروفن‌ها در نظر گرفته می‌شود. میکروفن‌های هاش اف (HF) میکروفن‌هایی هستند از یک گیرنده و فرستنده جداگانه برای انتقال صدا استفاده می‌کنند.

فرستنده این میکروفن‌ها از طریق امواج رادیویی، سیگنال‌های صوتی دریافت شده از میکروفنی که به آن متصل است را برای گیرنده ارسال می‌کند و بدین ترتیب شما سیگنال‌های صوتی را از دیوایس گیرنده میکروفن‌های هاش اف دریافت خواهید نمود.

خیلی از کاراکتر‌ها و شخصیت‌ها در برنامه‌های مختلف نیاز به حرکت دارند و مکان ثابتی برای آن‌ها تعریف نشده است. از این رو نمی‌توان برای ضبط صدای این شخصیت‌ها از میکروفن‌های معمولی استفاده نمود. در اینجا میکروفن‌های هاش اف به ما کمک می‌کنند بتوانیم سیگنال‌های صوتی را انتقال دهیم.

جدا از برند و سازنده یک میکروفن، یکی از مهمترین پارامتر‌ها برای خرید یک میکروفن هاش اف میزان گیرندگی این دستگاه‌ها می‌باشد. اکثر میکروفن‌های هاش اف قابلیت این را دارا هستند که تا شعاع ۱۰۰ متر یا حتی بیشتر، سیگنال‌های صوتی را انتقال دهند.

میکروفن‌های هاش اف از سه قسمت تشکیل شده اند:

  • میکروفن
  • فرستنده یا ترنسمیتر
  • گیرنده یا رسیور

امواج صوتی از طریق کپسول میکروفن دریافت می‌شود و به شکل سیگنال‌های صوتی آنالوگ در اختیار فرستنده یا همان قسمت ترنسمیتر قرار می‌گیرد. وظیفه فرستنده تبدیل سیگنال‌های آنالوگ به امواج رادیویی و ارسال این امواج به سمت گیرنده می‌باشد. در واقع سیگنال‌های آنالوگ دریافتی به سیگنال‌های دیجیتالی تبدیل می‌شود.

گیرنده یا رسیور پس از دریافت سیگنال‌های صوتی مجددا این سیگنال‌ها را به سیگنال‌های آنالوگ تبیل می‌کند و در اختیار شما قرار می‌دهد. معمولا این گیرنده‌ها نیز به میکسر‌ها متصل می‌شوند تا میزان سیگنال و کیفیت آن برسی شود.

میکروفن‌های هاش اف (HF) ویژگی‌ها معایب منحصر به فردی دارند. برای مثال شما براحتی و بدون وجود هیچگونه سیم می‌توانید صدای کاراکتر‌های مورد نظر خود را دریافت نمایید. ولی در کنار این مزایا این میکروفن‌ها دارای معایبی هم می‌باشند.

زمانی که از امواج رادیویی برای یک ارتباط بین گیرنده و فرستنده استفاده می‌کنیم اولین چیزی که ممکن است به ذهن هر کس برسد ضعیف بودن ارتباط یا بروز اختلال در این امواج‌ها می‌باشد.

در صورتی که شما از محصول با کیفیتی برای ضیط برنامه خود استفاده نکنید ممکن است با تداخل امواج رادیویی روبه‌رو شوید گه این تداخل مشکلات خیلی جدی در کار شما ایجاد می‌کند.

مشکل دیگر محدوده‌ای است که میکروفن‌ها در آن قابل استفاده هستند. هرچند خیلی از میکروفن‌ها ادعا می‌کنند تا ۱۰۰ متر امکان ارسال سیگنال را دارند ولی در برخی از مدل‌ها ما شاهد این موضوع هستیم که با افزایش فاصله گیرنده و فرستنده در سیگنال صوتی دریافتی نویز ایجاد می‌شود.

حتما موقع خرید میکروفن‌های هاش اف (HF) سعی کنید از برند‌های معتبر خرید کنید و هیچ وقت به دنبال برند‌های کپی یا تقلبی چینی نباشید چون این محصولات می‌توانند مشکلات خیلی زیادی در کار شما ایجاد کنند و در نتیجه کیفیت کار شما را کاهش می‌دهند.

نکته دیگر این است که هر چه میزان فاصله گیرنده و فرستنده از یکدیگر بیشتر باشد امکان تداخل امواج رادیویی در این میکروفن‌ها نیز افزایش می‌یابد.

از دیگر معایب این میکروفن‌ها می‌توان به نیازمندی آن‌ها به منبع انرژی اشاره نمود، شما در میکروفن‌های آنالوگ درگیری کمتری برای تامین انرژی دستگاه‌های خود خواهید داشت.