نرمافزارهای صوتی بی شک یکی از بزرگترین عوامل برای رشد و پیشرفت محصولات صوتی محسوب میشوند. با پیشرفت کامپیوترها و قویتر شدن پردازشگرهای کامپیوتری رفته رفته نرم افزارهای صوتی شروع به فعالیت کردند.
اوایل نرم افزارهای صوتی تنها کارهای کوچکی انجام میدادند، مانند پخش، تغییر فرمت، بیتریت، کاور و... . اما پیشرفت چشمگیر آنها باعث شد جای خیلی از دستگاه های آنالوگ را بگیرند و جایگزین مناسبی برای آنها باشند.
امروزه آهنگسازان حرفهای از نرم افزارهای آهنگسازی برای ساخت ملودی استفاده میکنندو نرم افزارهای کاملی برای ساخت موسیقی، افکت و جلوه های صوتی، میکس و تدوین صدا و... به بازار عرضه شده.
حتی نرمافزارها کمکم در دنیای میکسرها هم در حال پیشرفت هستند و در خیلی از موارد از این نرمافزار ها استفاده میشود. میکسرهای دیجیتالی تقریبا در حال پیشی گرفتن از میکسر های آنالوگ هستند و نقطه قوت میکسرهای دیجیتالی نرمافزارهایی است که بر روی این دستگاهها فعالیت میکنند.
قابلیت بروزرسانی در میکسرهای نرمافزاری باعث شده باگها و مشکلات آنها به مرور زمان کمتر شوند و هر چه که به جلوتر میرویم نرم افزار های صوتی محیطی کاربر پسندتر و سادهتر به همراه قابلیتهای بیشتر ارائه میکنند.
از جمله ویژگیهای نرمافزارهای صوتی وجود قابلیت ذخیرهسازی و خروجی گرفتن از پروژههای ساخته شده میباشد که امروزه بسیار مورد استفاده کاربران قرار میگیرد.
نرمافزارهای صوتی نه تنها بر روی کامپیوترها و لبتابها بلکه امروزه بر روی گوشیهای هوشمند نیز طرفداران زیادی پیدا کرده و خیلی از علاقهمندان به موسیقی پروژههای نرمافزاری خود را از طریق فضای مجازی بایکدیگر به اشتراک میگذارند.
پیشرفت نرمافزارهای صوتی به اندازهای مورد توجه علاقهمندان به صنعت موسیقی قرار دارد که برخی از شرکتها برای دستگاههایی که بر روی آنها این نرمافزارها اجرا میشود، اقدام به تولید افزونه یا پلاگین کردهاند.
در ادامه سایت میکسصدا (mixseda) قصد دارد هر کدام از این نرمافزار های صوتی را به همراه مزایا و معایبی که دارند به شما معرفی نماید. اگر شما نیز به ویرایش، تولید و یا ساخت یک فایل صوتی علاقه دارید، به شما پیشنهاد میکنم با این نرمافزارها آشنایی پیدا کنید و بهترین آنها را برای آموزش انتخاب کنید.