انواع میکسر

انواع میکسر

انواع میکسر صدا ( Mixser )

فرض کنیم یک کنسرت داریم. یک درامر، یک گیتاریست ، یک نوازنده کیبورد ، یک خواننده ، یک مجری ، یک نوازنده فلوت ، و یک نوازنده ویالون داریم. بهتر است برای هرکدام از اینها ، یک میکروفون گذاشته و به آمپلی فایر های جداگانه متصل کنیم و برای هر کدام یک بلندگوی فرضا لاین اری با قیمت بالا به صورت جداگانه قرار بدهیم،نه؟

تنها هزینه ی بسیار بالا ، یکی از ایرادات این کار است. پخش نشدن و مخلوط نشدن صدا ها با یکدیگر،و کلی از مشکلات دیگر. برای همین میکسر وجود دارد. میکسر، صداها را از ورودی ها میگیرد ، پردازش می‌کند و درنهایت به خروجی ها می‌دهد. پس میکسر یک سیستم است. انواع میکسر ( Mixser ) ها به ما کمک می‌کند ما صدایی با کیفیت بیشتر و بهتر داشته باشیم.

کاربرد میکسر

حال ، ما 7 عدد ورودی صدا داریم. اما میکس شدن خالی ، که با یک مدار ساده و بسیار ارزان شاید 20 هزار تومانی نیز میسر باشد.

آنچه را که ما می‌خواهیم ، پردازش صدا است. مثلا صدای خواننده و درامیست باید زیاد باشد ، فعلا نوازنده فلوت کار انجام نمی‌دهد ، صدای ویالون باید متوسط و صدای گیتار باید بک گراند باشد. نوازنده ویالون شروع به نواختن می‌نماید اما صدای تیزش بسیار بالا است. صدای خواننده ، افکت و اکو می‌خواهد.

صدای درامر باید بیس و تریبل بیش تری داشته باشد. دو عدد مانیتور دازیم که هرکدام از اینها ، باید صدای افراد جلوی خودشان را برای خودشان پخش کنند.

تمامی اینها ، با دستگاهی به نام میکسر تنظیم میشوند ، و سپس به آمپلی فایر ها برای تقویت صوت و سپس بلندگو ها برای پخش آن می‌روند.

قابلیت های میکسر

یک میکسر در حالت کلی باید دارای تنظیماتی همانند اکولایزربرای هرکانال ( اکولایزر داینامیک ) ، ولوم صدای هرکانال ، ولوم پنینگ یا بالانس چپ و راست برای هرکانال ، ولوم های ارسال هرکانال به مانیتور، دکمه های استند بای ، فیلتر های کات آف ( برای صدا ) ، اکولایزر مستر، ترجیحا افکت داخلی ، ورودی های میکروفون ، فانتوم پاور، لاین و اینزرت( برای افکت های خارجی ) ورودی های میدی ، خروجی های میدی ، خروجی برای امپ ، فلش پلیر و ریکوردر، سند و ریترن ( ارسال و دریافت ) و…. باشد.

هر میکسر با توجه به کارایی خود ، می‌تواند هریک از این قابلیت ها را داشته یا مثل میکسر های بسیار قوی و محبوب دایناکورد سری 3 تمامی این قابلیت ها را یکجا داشته باشد.

 

قابلیت های میکسر

 

انواع میکسر ها

میکسر ها به سه دسته ی کلی تقسیم میشوند:

  • میکسر آنالوگ
  • پاور میکسر
  • میکسر دیجیتال

میکسر های آنالوک کمپانی دایناکورد:

پاورمیکسر های کمپانی دایناکورد:

 

این مقاله را به زبان دیگر ببینید:

Leave your comment