مسیر میکس
در ابتدا باید این را بگویم که منظورم از مسیر میکس ، مسیری است که یک سیگنال صوتی آن را طی میکند تا به خروجی میکسر برسد.
هر کانال از میکسر ، دارای یک ولوم است. که به آن فیدر میگویند. و میزان حجم صدای کانال در میکس اصلی را تعیین میکند. شما این فیدر ها را در تمامی میکسر های حرفه ای و نیمه حرفه ای مشاهده میکنید.
این ولوم معمولا خطی است. اما در میکسر های کوچک ممکن است چرخشی باشد. فیدر هایی که به صورت خطی هستند راحت تر قابل جابه جایی اند و این امکان را به صدابردار میدهند که به راحتی بتواند میزان صدا را کنترل کند.
کنترل ولوم های چرخشی سختتر است و کوچکترین حرکت آنها میتواند تاثیر زیادی روی صدای خروجی بگذارد. معمولا در جاهایی که شما یک مقدار مشخصی از صدا را استفاده میکنید از ولوم های چرخشی استفاده میشود ولی در جاهایی که شما به صورت مداوم نیاز به تغییر میزان صدا دارید از ولوم های خطی (فیدرها) استفاده میکنند.
برای مثال در بیشتر میکسر ها برای gain یک ولوم چرخشی قرار میدهند چون شما به صورت استاندارد نباید در حین یک اجرا آن را تغییر دهید. (سعی کنید قبل از شروع برنامه میزان gain را بر روی یک عدد ثابت قرار دهید و در طول اجرا تنها با میزان ولوم از طریق فیدر ها صدا را تنظیم کنید).
البته این مورد در میکسر های دیجیتال متفاوت است چون این میکسر ها از هوشمندی بالایی برخوردارند و خودمونی بخوام بگم سازندش فکر اینجاشو کرده، با این وجود در میکسر های دیجیتالی هم باید بدانید که دارید چه کاری انجام میدید.
سیگنال ها پس عبور از ردیف های صدا و ولوم های خطی (فیدر) با هم جمع میشوند و سیگنال میکس شده ی اصلی را خواهند ساخت و یا در مسیر های باس زیرمجموعه میکس اصلی ممکن است بروند و پردازش شوند و سپس دوباره به کانال ها برگردند و میکس شوند.
در این میان ممکن است صدا ها قبل از اینکه به سمت خروجی های میکسر یا آمپلیفایر هها بروند از افکتور ها عبور کنند که به آنها افکت هایی در مسیر های مختلف اعمال شود.