میکسر چیست؟

میکسر چیست؟

اگر شما تازه می‌خواهید وارد موضوع صدابرداری و میکس صدا شوید شاید برایتان این سوال وجود داشته باشد که دقیقا میکسر چیست. برای پاسخ به این سوال که میکسر چیست ، باید بدانیم:

کنسول های میکسر، کاربرد های زیادی داشته و در جاهای مختلفی استفاده می‌شوند. مانند استدیو های ضبط صدا ، سیستم های pa ، سیستم های تقویت صوت ، کلاب های شبانه ، صدا و سیما ، پروداکشن فیلم ، و…

در یک کاربرد ساده ، میکسر صدا را از میکروفون ها جمع آوری می‌کند و آن‌ها را به آمپلی فایر ها برای تقویت سیگنال و پخش شدن برای شنوندگان است.

یک میکسر دی جی ممکن است فقط دارای دوکانال باشد برای میکس کردن دو صدای ریکورد شده.

یک میکسر در کافی شاپ ، به بیش از 6 کانال نیازی ندارد ، برای درامر، گیتار ها و خواننده ها .

یک میکسر برای موسیقی زنده راک ، ممکن است تا 24 کانال داشته باشد ، برای بخش ریتم ، گیتاریست ها و خواننده ها.یک میکسر برای استدیو های حرفه ای ممکن است تا 96 عدد نیز کانال داشته باشد.

قابلیت های میکسرها

در عمل ، میکسر ها قابلیت هایی فرا تر از جمع دو سیگنال الکترونیکی صدا دارند. قابلیت هایی همچون فانتوم پاور برای میکروفون های کندانسور، پن کنترل برای فرستادن صدا به چپ یا راست ، فیلتر ها و اکولایزر ها ، که اجازه می‌دهند به مهندسین صدا تا قسمت هایی از باند فرکانسی را تقویت و تضعیف کنند ، کمپرسور ها که به مهندس صدا اجازه می‌دهند بتوانند ولوم را تا بیش ترین میزان مجاز در سیستم بالا نگه دارند،تا سیگنال وارد بخش اشباع در تقویت کننده ها نشود و اعوجاج پیدا نکند ، امکانات مسیر دهی به صدا برای ارسال سیگنال از میکسر به دستگاه های دیگر همچون ریکوردر ها و…

مسیردهی به مانیتور ها برای ارسال سیگنال ها به مانیتور ها یا هدفون ها برای شنوندگی ، معمولا بدون اینکه این مسیر ها روی خروجی اصلی ، تاثیرگذار باشند.

برخی از میکسر ها ، همانند دایناکورد ممکن است روی خود افکت هایی همچون ریورب ، دیلی ، استریو و… نیز داشته باشند.

و یا آپشن های دیگر همچون آمپلی فایر که به درد اجرا های زنده میخورند،همانند پاورمیکسر ها.

این مقاله را به زبان دیگر ببینید:

Leave your comment