کنترل مستر

کنترل مستر

کنترل مستر

در میکسر های صدا به خروجی اصلی صدا مستر می‌گویند. میکسر هایی که دارای چند خروجی صدا هستند معمولا با اعداد یا حروف انگلیسی مستر هلای خود را نامگذاری می‌کنند. برای مثال Master A و Master B. البته که این موارد صرفا یک نام است.

منظور از کنترل مستر ، بخشی از میکسر است که برای آن طراحی شده تا به طور کلی خروجی اصلی میکسر را تنظیم نماید. کنترل صدای مستر یکی از ساده ترین کار هاست که اگر شما نتوانید به درستی آن‌را انجام دهید، ممکن است صدا دیستورت شود یا به هر دلیل شما به نتیجه دلخواه خود نرسید.

فرضاً در یک اجرای زنده ، که خواننده ها و نوازنده ها با هم در حال اجرا هستند ، فیدر های مستر ، اجازه می‌دهند تا صدابردار حجم کلی صدای تمامی آن‌ها را تنها با یک عدد فیدر تنظیم کند. یا در صورت استریو بودن ، با دوعدد فیدر چپ و راست این کار را انجام دهد.

در کل طول زمان اجرای یک برنامه ؛ از شروع تا پایان تمام حواس صدابردار علاوه بر دیگر تنظیمات باید به این فیدر ها نیز باشد.

در میکسر های معمولی و رده پایین ولوم های مستر، از نوع چرخشی هستند ولی در میکسر های نیمه حرفه‌ای و حرفه ای ولوم های مستر اصلی به صورت ولوم های خطی در سمت راست میکسر قرار دارند. (معمولا فیدر مستر اصلی از سمت چپ میکسر صدا ، آخرین فیدر است)

 

کنترل مستر

 

ابزار کنترل مستر

در بسیاری از میکسر ها ( خوابیده ) کنترل مستر با فیدر انجام می‌گیرد. اما در میکسر های ارزان ( ایستاده ) ،ممکن است با ولوم های چرخشی این کنترل انجام شود.

از نمونه میکسر های خوابیده می‌توان به PM 1600-3 و از نمونه میکسر های ایستاده می‌توان به PM 502 از کمپانی دایناکورد اشاره کرد.

قسمت مستر میکسر ها ، معمولا دارای فیدر های زیرمجموعه ها همچون اکسیلاری ها و مانیتورینگ ها باشند ، دارای کنترل میکروفون تالک بک باشند ( میکروفونی که برای خود صدابردار است تا بتواند با کسانی که از او دور هستند،و یا خواننده ای که در استدیو در اتاق ایزوله است ، ارتباط برقرار کند ) ، دارای کلید بی صدای مستر باشند و همچنین ، دارای میکس ماتریکسی ( که میکس با چندین ورودی و چندین خروجی است ) باشند.

محل قرار گیری

میکسر های کوچک ، قسمت مستر میکس‌شان در سمت راست میکسر است و میکسر های بزرگ ، در قسمت وسط میکسر است.

علت وسط قرار گرفتن مستر در میکسر های بزرگ دسترسی آسان‌تر و راحت‌تر صدابردار به این بخش است.

اگر در میکسر های بزرگ این بخش همانند میکسر های کوچک در سمت راست میکسر قرار بگیرد ، دسترسی صدابردار به این بخش سخت می‌شود و ممکن است تمرکز خود را بر روی مدیریت و میکس لاین ها از دست بدهد.

از نمونه میکسر های کوچک می‌توان به PM 600-3 و از نمونه میکسر های نسبتا بزرگ می‌توان به PowerMate 2200-3 از کمپانی دایناکورد اشاره کرد.

این مقاله را به زبان دیگر ببینید:

انصراف از نظر